reciklaza tonera                                                           reciklaza tonera  reciklaza tonera  reciklaza tonera reciklaza tonera
reciklaza tonera reciklaza tonera  
reciklaza tonera reciklaza tonera
     
  laserski toneri  
  ink-jet toneri  
  papiri  
  mediji  
  riboni  
  PC periferije  
  mastila  
  fotokopir toneri  
  reciklaža laser tonera  
  reciklaža ink-jet tonera  
     
 

Ukoliko ste ljubitelji starih brodova i modela, pogledajte sledeći sajt ... »»

 
  reciklaza tonera  
     
  Princip rada laserskih tonera  
 

Princip rada laserskih štampača identičan je radu običnih fotokopir uređaja. Strana koja se štampa šalje se u internu memoriju štampača ... »

 
     
 

Originalni laser toneri

 
 

Kompletan izbor laser tonera Samsung, Lexmark, Canon, Oki, Brother ... »

 

 


 

 
 

Laserski toneri

 
 

                              Princip rada laserskih štampača
Princip rada laserskih štampača identičan je radu običnih fotokopir uređaja. Strana koja se štampa šalje se u internu memoriju štampača koja kreira virtuelnu sliku stranice. Na osnovu ove slike elektronika štampača upravlja laserskim zrakom, koji na fotoosetljivom bubnju kreira virtuelnu sliku.Površina bubnja je negativno polarisana , a na svakom mestu koji osvetli laserki zrak menja se polaritet. Tako se stvara negativna ali još uvek virtuelna slika.Čestice tonera koje imaju negativni polaritet neće biti privučene na onim mestima na bubnju koje su takođe negativne.Samo ona mesta koje su bila osvetljena laserskim zrakom prihvatiće čestice tonera.reciklaza tonera
Papir se pre nailaska na bubanj polariše pozitivno tako da se suprotno naelektrisnae čestice lepe na papir čim on naiđe na fotoosetljivi bubanj.Sada je jeoš potrebno „fiksirati“ otisak koje se vrši termo putem, tako da je dobijeni otisak otporan na spoljne uticaje.
      Posebu podvrstu ove vrste tehnologije je razvio OKI koji umesto laserskog zraka za osvetljivanje fotoosetljivog valjka koristi seriju LE dioda - tzv.LED tehnologija, ali se u principu ona ne razlikuje od klasične gore opisane. Zbog toga što ova tehnologija ne zahteva rotaciono ogledalo mehanizam za ispis je jednostavniji , a samim tim i jeftiniji. Uprkos tome rezultati ispisa dobijeni ovim sistemom ne razlikuju se od klasičnih laserskih štampača.
      Kolor laserski štampači  rade na istom principu kao i monohromatski osim što se slika koju generiše šalje na 4 fotooesetljiva valjka (crni, magenta, cyan, žuta) koji formiraju negativ slike u svojoj nijansi , a one se potom putem prenosnih valjaka (koji često vrše i fiksiranje otiska) prenose na papir.
     
 

 
 

« Povratak na početnu stranu laser tonera

 
 
   :: home :: kontakt :: o nama Navigator Team  2005